29 Ocak 2011 Cumartesi

Candaş Tolga Işık ve terbiyesizlik dersleri

Candaş Tolga Işık ve terbiyesizlik dersleri

 

Cegerxwin Yılmaz

Posta gazetesinin kendini bilmez yazarı Candaş Tolga IŞIK geçen gün yazdığı yazıyla içinde biriken ırkçılığı ve kendini bilmezliği yazıya döktü.Yazdığı yazıyı okuduğumda ‘terbiyesizliğin ve ahlaksızlığın bu kadarına da pes’ dedim. Daha önce bir çok yazar Kürtler’e ve seçilmişlerine hakaret etmiş ve ‘düşünce özgürlüğü’alanına girmişti. Ve bu yazarlar AKP’ye ve devlete güvenerek ne Kürtlerden özür dilediler ne de bu terbiyesizliklerini bıraktılar.
Samsun’da Ahmet TÜRK’e yapılan çirkin saldırıyı ve atılan yumruğu’adaletin tokmağı’olarak nitelendiren yazarlara açılan davalarda’düşünce özgürlüğü’denilip yapılan terbiyesizliğe göz yumdunuz.Onun için Yılmaz ÖZDİL hala aynı tas aynı hamam.KÜrt Sorunu’nun en büyük önündeki engellerde bunlardır zaten.Bu yazarlar yüzünden’etnik milliyetçilik’yapan gençlerin sayısı artıyor,Kürt-Türk gençleri üniversitelerde birbirilerine düşmanca bakıp,kin kusuyorlar.Peki bizim çok demokrat hükümetimiz bunları kınadı mı? Bırakın bunları AK Parti Rize Belediye Başkanı Halil BAKIRCI’nın haddini aşan açıklamalarından sonra hükümet onu tasfiye mi etti?Hükümet Kürt Sorunu’nun çözülmesini istiyorsa (ki o konuda hükümete hiç güvenim yok)böyle olaylara göz yummaması gerekir.Hükümetin böyle olaylara göz yummaması,sessiz kalmaması gerekir.’Demokratım’demekle demokrat olunmuyor.Demokrat olan demokratlığını herkese gösterir.Öyle sokak ortasında el kırmamalarla,12 yaşında Uğur Kaymaz’a ‘terörist’deyip 13 kurşun sıkmakla, Ceylan ÖNKOL’u havan topuyla parçalayarak, Aydın Erdem ve Şerzan Kurt’u sokak ortasında öldürerek demokrat olunmuyor.
Posta Gazetesi Yazarı Candaş Tolga IŞIK’ın Kürtlere hakaret eden “Güneydoğu’da Çanak Anten Terörü” adlı yazısında “Çok çocuklu hepsi, evlerine gazete girmiyor, eği…timsizler. Çanak anten hepsinde var, ve Roj tv ile porno kanalları izliyorlar. Sonrada tecavüz ediyorlar” diyor kısaca. Senin evinde de ‘çanak anten’var aynı şeyler senin evinde de yaşanıyor mu Candaş Bey? Bunları yaşamışsın ki aynı şeyleri sende yapmışsın ki bu ‘terbiyesiz’liğini tüm Güneydoğuya mal etmeye çalışıyorsun .Kadın bedenini bu kadar aşağılayan bir gazetede yazman zaten senin ne olduğunu çok iyi gösteriyor bize. Yazdığın hakaretler ve yaptığın ırkçılık gücünü nereden alıyorsun? Kürtler’in ROJ TV’yi sahiplenmeleri,ROJ TV’Yi izlemeleri,dünyadan haberdar olmaları,gündemi takip etmeleri çok mu zoruna gitti?
Tüm Kürtler’i;Kürtlere hakaret eden,aşağılayan,ırkçılığın daniskasını yapan yazarların yazılarını okumamaya,gazetelerini de almamaya çalışıyorum.Kürt halkı onurlu bir halktır ve Candaş gibi ‘lümpen’insanları boykot etmeye çağırıyorum…

0 yorum :