25 Ocak 2011 Salı

Fethullah’ın Mandela aşkı göz yaşartıyor

Fethullah’ın Mandela aşkı göz yaşartıyor

ABD’nin Houston Üniversitesi’nin bünyesinde faaliyet gösterdiği söylenen “Gülen Enstitüsü” 2010 Barış Ödülü’nü Nelson Mandela’ya verdi. Acaba Fethullah Gülen’ciler Mandela’nın kim olduğunu biliyorlar mı?
ABD’deki Fethullah Gülen yandaşı bir “enstitü”, bu seneki “barış ödülü”nü Güney Afrika’nın eski devlet başkanı Nelson Mandela’ya verirken, Enstitü Başkanı Ali Rıza Çandır, “Bu kararda Sayın Mandela'nın barış, uzlaşma ve sosyal adalete yapmış olduğu ve milyonlara ilham veren çalışmaları etkili oldu.” dedi.
Mandela'nın Güney Afrika'da siyahilerin beyazlarla eşit statüye kavuşabilmeleri için yarım asra yakın insanüstü bir mücadele verdiğini ve sonuçta başardığını hatırlatan Çandır, “Ömrünün 27 senesini hapishanede geçiren bu lidere hem insanlığa katkısı için, hem de çile çeken aydın liderlere insanlığın bir vefa göstergesi olarak bu ödülü takdim ettik.” diye konuştu.
Nelson Mandela, Enstitü’nün yaptığı ödül törenine haliyle katılamadı. Peki Fethullahçıların Hakk aşkı ile tutuşurken gözlerine kestirdikleri Mandela kimdi?
Mandela gerçekleri de mı ‘Zaman’la anlaşıldı?
Afrika’daki apertheid rejiminin yıkılmasında büyük rol oynayan Afrika Ulusal Kongresi’nin kurucularından Mandela, 4 eşli bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk siyasi faaliyetini üniversitede, üniversite politikalarına karşı gerçekleştirilen bir boykotla ortaya koyan Mandela, bu yüzden okuldan ayrılmaya zorlandı. Eğer Zaman gazetesi o zamanlar Güney Afrika’da çıkıyor olsaydı, Mandela’nın okul boykotunu “ortalığı karıştırmak için karanlık odakları tarafından kullanılan öğrencilerin oyunu” olarak sunmakta tereddüt etmezdi.
Nelson Mandela 1961 yılında Afrika Ulusal Kongresi’nin silahlı kanat sorumluluğunu üstlendi. Askeri hedeflere ve hükümete yönelik sabotaj eylemlerini yöneten Mandela, aynı zamanda sabotaj eylemlerinin apartheid rejimini yıkamaması durumunda, olası bir gerilla savaşı için de planlar yapıyordu. Bunun için yurt dışından kaynak bulmak gibi görevleri de vardı. Wolfie Kadeş’in anlattıklarına göre bomba eğitimi de veren Mandela, apartheid rejiminin sembolik önemdeki binalarına bombalı saldırılarda bulunacaktı.
Zaman gazetesinin ve Fethullahçıların bu “terör örgütü” liderine nasıl ödül verdiği tam bir muamma. Zira ABD de Nelson Mandela’yı terörist, Afrika Ulusal Kongresi’ni de terör örgütü sayıyordu.
‘Ben haklıyı değil, güçlüyü severim!’
Peki Fethullah Gülen yandaşlarının Mandela sevgisinin kaynağı nereden geliyor? 1990 yılında tutsaklıktan kurtulan Mandela, aslında artık devam edemeyecek durumda olan apartheid rejiminin de çöküşünü simgeliyordu. Bunun üzerine bir de, Soğuk Savaş konseptinden çıkışı ilan eden ve Sovyetler Birliği’nin çözülüşü ile elini rahatlatan “Hür Dünya”nın bağırsak temizleme operasyonları eklenirse tablo tamamlanmış olur. ABD’nin ve onun başını çektiği emperyalist kampın 90’lı yıllarda Mandela’ya dönük “sevgi seli”, aslında emperyalizmin baş sanıklarından birisi olduğu ırkçı apartheid rejiminden daha ılımlı bir kapitalizme geçişi simgeliyordu.
Zaman gazetesi ve Fethullah Gülen’in ise, Türkiye’nin dışında ve ABD’nin çark ettiği coğrafyalarda haklıdan değil, güçlüden yana oldukları biliniyor. Emperyalizmin açıktan destek vermediği her durumda tarafını açıkça güçlüden yana seçen Fethullah Gülen, daha önce de Irak işgalini desteklemiş, İsrail’in Mavi Marmara saldırısından sonra ise Gazze’ye giden filoyu İsrail’den izin almamakla suçlamıştı.
(soL – Haber Merkezi)

0 yorum :