15 Aralık 2010 Çarşamba

Öğretim üyeleri 'yumurtalı' öğrencilere sahip çıktı

Öğretim üyeleri 'yumurtalı' öğrencilere sahip çıktı


Öğretim üyeleri 'yumurtalı' öğrencilere sahip çıktı

15/12/2010 12:54

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğretim üyeleri ve idari personeli, fakültelerinde yaşanan protesto olaylarında öğrencileri haklı buldu.

ANKARA/ANKA

108 çalışanın imzasıyla yayınlanan ortak bildiride "Hak verilsin verilmesin, öğrenciler nedenleri kolayca anlaşılabilecek bir protesto gerçekleştirmişlerdir" ifadesi kullanıldı. SBF’li 108 öğretim üyesi ve personel, 8 Aralık tarihinde fakültelerinde gerçekleşen protesto olayları için CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Süheyl Batum ile AKP milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’ya karşı takınılan tavrı, "Hak verilsin verilmesin, nedenleri kolayca anlaşılabilecek bir protesto gerçekleştirmişlerdir" diyerek destekledi.

-ÖĞRENCİLER ŞİDDET YANLISI OLARAK KABUL EDİLEMEZ-
Bu gibi protesto olaylarında öğrencilerin kategorik olarak "şiddet yanlısı" kabul edilemeyeceğini baştan beyan ettikleri belirtilen bildiride, "Öğrencilerimizin protestolarının şiddetli bir biçimde cereyan etmesinin altındaki temel nedenlerden en başta geleni, üniversite öğrencilerinin bir muarız olarak kabul edilmemesi; konuşma, eleştiri ve demokratik eylem haklarını kullanmalarının polis baskısı ve şiddet, şiddete dayalı araçlarla engellenmesidir" denildi. Bildiride ayrıca, "Bu çerçevede, öğrencilerimizin eylemlerinin protesto yöntemleri ve araçları üzerinden, bağlamlarından, siyasal konjonktürden, tarafların konumlarından koparılarak tek başına şiddet eylemi olarak takdim edilmesi ve buna dayanılarak cezalandırma girişimleri kabul edilemez. Bu bağlamda, hükümetin, öğrencilere uygulanan baskı ve şiddeti ortadan kaldırmasının, sağlıklı bir tartışma ortamının yeniden yaratılması için gerekli bir ilk adım olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

-ÖĞRENCİLERİMİZ BELİRSİZ ODAKLARA HEDEF GÖSTERİLİYOR-
Öğrencilerin yaptığı protesto etkinliğinin, inanılmaz bir biçimde terörle ya da çeşitli karanlık odakların faaliyetleriyle ilişkilendirilerek kriminalize edilmeye ve bunun üzerinden öğrencilere yönelik soruşturmaların haklı çıkarılmaya çalışıldığının savunulduğu açıklamada, "Aynı bağlamda kimi yayın organları tarafından öğrencilerimizin isim isim teşhir edilerek niteliği belirsiz odaklara hedef gösterilmesi, öğrencilerimizin öğrenim hak ve özgürlükleri bir yana, can güvenlikleri açısından büyük bir endişe kaynağıdır" denildi.
Burhan Kuzu’nun, Dekan Prof. Dr. Celal Göle ve Rektör Prof. Dr. Cemal Taluğ’u istifaya çağırmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğinin ifade edildiği bildiride, "Sonuç olarak, öğrencilerin protestolarına ve doğrudan öğrencilere karşı gösterilen ve hiçbir demokratik değer sistemi içinde anlamlandırılamayacak olan şiddeti, öğrencilerimizin medya yoluyla hedef gösterilerek can güvenliklerinin tehdit edilmesini ve ardından, akademik yöneticilerin istifa çağrısı altında tehdit edilmesi dahil, SBF hakkında yürütülen kirli kampanyayı kınıyor; bu saldırı dalgasının esasen köklü, eski, merkezi ve büyük üniversitelere dönük yeni ve kapsamlı bir saldırının habercisi olabileceği kaygısıyla, bu saldırılar karşısında öğrencilerimizin, fakülte yönetimimizin ve rektörlüğümüzün yanında yer aldığımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz!" ifadelerine yer verildi.

-108 İMZA TOPLANDI-
Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ortak olarak yayımladığı bildiride 108 idari personel ve öğretim elemanının imzası yer alıyor. İşte imza sahipleri:
"Dr. A. Murat Aytaç, Prof. Dr Ahmet Haşim Köse, Prof. Dr (Ç.E.E.İ. Bölüm Başkanı) Ahmet Makal, Doç. Dr. Akın Koçak, Arş. Gör. Akın Usupbeyli, Doç. Dr. Alev Özkazanç, Yrd. Doç. Dr. Ali Fıkırkoca, Yrd. Doç. Dr. Alper Özer, Yrd. Doç. Dr. Anıl Akçağlayan, Yrd. Doç. Dr. Arcan Tuzcu, Prof. Dr Arif Kocaman, Arş. Gör. Aslı Ceren Saral, Arş. Gör. Aydın Ördek, Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya, Doç. Dr. Aykut Namık Çoban, Dr. Barış Ünlü, Arş. Gör. Başak Bak, Yrd. Doç. Dr. Benan Eres, Prof. Dr Berrin Ceylan-Ataman, Prof. Dr Birgül Ayman Güler, Arş. Gör. Boran Ali Mercan, Doç. Dr. Bülent Duru, Arş. Gör. Can Giray Özgül, Arş. Gör.Cavidan Soykan, Dr.Ceyhun Gürkan, Prof. Dr Çağrı Erhan, Yrd. Doç. Dr. Devrim Aydın, Yrd. Doç. Dr. Dilber Ulaş, Doç. Dr. (Maliye Bölüm Başkanı) Dilek Özkök-Çubukçu, Arş. Gör. Duygu Türk, Yrd. Doç. Dr. Elçin Aktoprak, Doç. Dr. Elif Ekin Akşit-Vural, Arş. Gör. Elif Tuğba Doğan, Yrd. Doç. Dr. Emel Memiş, Yrd. Doç. Dr. Erdem Denk,Doç. Dr. Erel Tellal, Doç. Dr. Esra Dardağan Kibar, Yrd. Doç. Dr. Fatma Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Ferda Dönmez, Doç. Dr. Fethi Açıkel, Doç. Dr. Filiz Zabcı, Doç. Dr. Funda Keskin Ata, Yrd. Doç. Dr. Gaye Burcu Yıldız, Doç. Dr. Gökçen Alpkaya, Dr. Gökhan Erdem, Prof. Dr Gülay Toksöz, Okutman İbrahim Dizman, Prof. Dr İlhan Uzgel, Doç. Dr. İlkay Savcı, Yrd. Doç. Dr. İpek Özkal Sayan, Prof. Dr (İktisat Bölüm Başkanı) İrfan Civcir, Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Yrd. Doç. Dr. Koray Karasu, Yrd. Doç. Dr.M.Kadir Doğan,Prof. Dr.Mehmet Ali Ağaoğulları, Doç. Dr. Mehmet Yetiş, Prof. Dr Melek Fırat, Yrd. Doç. Dr. Meltem Kayıran, Doç. Dr. Metin Özuğurlu, Öğrenci İşleri Müdürü Muhittin Tuncer, Doç. Dr. M.Murat Baskıcı, Yrd. Doç. Dr. Murat Sevinç, Yrd. Doç. Dr. N. Emrah Aydınonat, Arş. Gör. Nail Dertli, Arş. Gör. Nazan Bedirhanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Nazan Çiçek, Prof. Dr Nesrin Algan, Yrd. Doç. Dr. Nilgün Erdem, Arş. Gör. Nuri Yeşilyurt, Doç. Dr. Onur Karahanoğulları, Prof. Dr Onur Özsoy, Arş. Gör. Onur Taştan, Arş. Gör. Ozan Değer, Arş. Gör. Ozan Zengin, Arş. Gör. Özge Özkoç, Arş. Gör. Özkan Ağtaş, Dr. Özlem Albayrak, Yrd. Doç. Dr. Özlem Kaygusuz, Yrd. Doç. Dr. Özgür Ateş, Dr. Pınar Ecevitoğlu, Yrd. Doç. Dr. Pınar Melis Yelsalı-Parmaksız, Uzman Reşide Adal-Dündar, Prof. Dr Ruşen Keleş, Arş. Gör. Sarp Balcı, Yrd. Doç. Dr. Seçil Kaya, Arş. Gör. Seda Canpolat, S.B. K.Y. Bölüm Sekreteri Serap Çamalan, Yrd. Doç. Dr. Serdal Bahçe, Prof. Dr Serpil Sancar, Arş. Gör. Sevgi Eda Tuzcu, Doç. Dr. Seyhan Erdoğdu, Yrd. Doç. Dr. Şenay Gökbayrak, Arş. Gör. Şenay Sabah-Kıyan, Prof. Dr. Şerife Türcan Özşuca, Doç. Dr. Tayfun Çınar, Öğr. Gör. Taylan Bali, Dr. Taylan Koç, Dr. Tolga Candan, Prof. Dr Tülin Öngen, Öğrenci İşleri Şef Tünay Pamuk, Dr. Umut Öneş, Arş. Gör. Yavuz Yıldırım, Dr. Yetkin Çınar, Yrd. Doç. Dr. Yiğit Karahanoğulları, Arş. Gör. Zafer Yılmaz, Arş. Gör. Zehra Yılmaz"

0 yorum :